A RENDEZVÉNYRŐL

Marosszeki Lofuttatas LOGO 2015 (web logo)

A Marosszéki Lófuttatás egy lovas baráti társaság ötlete nyomán valósult meg, akik úgy gondolták, hogy Maros megyében hiánypótló lenne egy színvonalas lovas megmérettetés, melyet kulturális programok tesznek színesebbé.Bár
 első alkalommal az volt a cél, hogy lovas emberek egy kellemes napot töltsenek együtt, távol a város zajától, ennél sokkal többet sikerült megvalósítani. A két kiadást megért rendezvény óriási népszerűségnek és elismerésnek örvendett úgy a lovasok, mint a laikus közönség köreiben. A lovasok képzését és lovas hagyományok őrzését szolgáló erdélyi lovas rendezvények között a Marosszéki Lófuttatás is szerepet vállal.
A legnagyobb nehézséget minden évben az anyagi háttér megteremtése jelentette, de nagylelkű támogatók segítségével, akik felismerték a rendezvény értékét, sikerült két igen színvonalas eseményt tető alá hozni, amivel Maros megye is beszállt az erdélyi lovas élet körforgásába.
A sok pozitív visszajelzés újabb lelkesedéssel töltötte el a szervezőket, és idén arra törekednek, hogy az eddigieknél is gazdagabb, izgalmasabb programokkal szórakoztassák a versenyzőket és a közönséget.

Comments are closed