Címvédés a III. Marosszéki lófuttatáson

foto: Iordache Melinda

Fazakas Géza és Gamma
fotó: Iordache Melinda

Többnapos vészjósló esőzés után, június 27-én szikrázó napsütés fogadta az Erdőszentgyörgy melletti Várhegyre látogató közönséget. Némi csúszást okozott a programban a felázott talaj és a pálya javítása, de délben már tudhatta a közönség hogy a négy előfutamon indított tizenhárom lovasból kik jutottak tovább a délutáni középfutamokba. (1. EF: André Mónika, László Pál, 2. EF: Székely Nándor, Berekméri Botond, 3. EF: Jani András, Fazakas Géza, 4. EF: Mezei András, Bódi Albert)
Az előfutamok izgalma után, a pályára lépő lovasíjászok késztették tapsra a népes közönséget. Pászka Lehel és Kodolányi Réka bemutatója ősmagyar harcászati technikákat tárt a nézők elé, melyet nagy ovációval, biztató szavakkal és tappsal fogadtak a jelenlévők.
Számos játékos programmal, kézműves tevékenységgel szórakoztatták a gyerekeket, kézművesek és árusok kínálták portékáikat. A 6. Württemberg huszárok és a Reflex Íjász Klub tagjai bemutatókat tartottak. A közönség szórakoztatására felléptek a Hatlyukasok furulyás gyerekekcsapat, a Százfonat Néptáncegyüttes tagjai, Buta Árpád énekes és a Mustármag Ének Együttes.
Délután két középfutamot indítottak az előfutamok továbbjutóival, a végső megmérettetés előtt.
A döntő futam eredményeként a  III. Marosszéki lófuttatás győztese Fazakas Géza és Gamma, második befutó Székely Nándor és Herceg, harmadik helyen végzett André Mónika és Merengő.
Az Equitana lovasbolt Arany Paripa Díjat adott át a legápoltabb lovaknak. Első díjat érdemelt Szilaj, az arab telivér, Jani András lova, második díjazott Gamma, egy holstein és angol telivér kanca, Fazakas Géza lova és harmadik Csillag, a lipicai, Berekméri Botond hátasa.
A marosszéki huszárok is összemérték lovaik gyorsaságát a huszár vágta során. Az első három helyezett:
1. Bodó Benjámin és Nyalka
2. Borbély Tamás és Márvány
3. Berei Vencel és Manci
fotó: Iordache Melinda

fotó: Iordache Melinda

Összességében egy sikeres, jó hangulatú, izgalmas napot tudhatnak maguk mögött mindazok, akik a szombatonVárhegyre érkeztek és a III. Marosszéki lófuttatást választották hétvégi programként.A mozgalmas napot a Kormorán zenekar fergeteges esti koncertje zárta.
A szervezők köszönik minden résztvevő, vendég és támogató megtisztelő jelenlétét és segítségét!

Comments are closed