Sajtóközlemény

Az elmúlt időszak történéseit figyelembe véve és a székelyföldi lovasok, lovas kultúra, érdekeit szem előtt tartva, megpróbáltuk összébb kovácsolni a rendezvényeinket, azt remélve, hogy ezzel sikerül egy erőteljesebb összefogást kialakítani a közös székelyföldi lovas események megerősítése érdekében.
Sajnálatos módon, tőlünk független okokból, az eredmény elmaradt, azt vonva maga után, hogy ahelyett, hogy egy irányba mennénk, mindenki a saját útját hivatott járni a továbbiakban is. Értjük ezalatt azt, hogy minden székelyföldi lovas rendezvény egy külön szegmense marad a lovas eseménynaptárnak.

Ebből kiindulva arra következtetésre jutottunk, hogy a „Marosszéki Lófuttatás” nem lesz/nem lehet, része semmilyen székelyföldi lovas versenynek, megpróbáljuk továbbra is azt az elvet képviselni, hogy számunkra a lovas ember, a lovas kultúra, fontosabb maradjon minden egyéb önös érdeknél. Azt az elvet valljuk, hogy minél több lehetőséget kell biztosítani a versenyzőknek, a lovas élet kedvelőinek, ezáltal tudjuk elérni kultúránk, hagyományaink megőrzését is.
Arra buzdítunk mindenkit, hogy még nagyobb kitartással és energiával álljunk ki lovas hagyományaink mellett, és képviseltessük magunkat a székelyföldi lovas eseményeken, hiszen így tudjuk még erősebbé és teljesebbé tenni a jövőnket.

Úgy érezzük, hogy a „Marosszéki Lófuttatás” egy komoly fejlődési lehetőség a székelyföldi lovasok számára, ezért úgy döntöttünk, hogy nekünk is ki kell venni részünket az ők támogatásukból. Ezáltal megemeljük díjainkat. Ennek értelmében a Marosszéki Lófuttatás első helyezettje 5.000 lej , a második 3.500 lej, a harmadik pedig 2.500 lej jutalomban részesül. A huszárfutam nyereményeit is emeltük: az dobogó legfelsőbb fokán álló 1.500 lej, a második 800 lejt, a harmadik pedig 500 lejt vihet haza. Ezenkívül minden versenyzőt, függetlenül attól, hogy melyik futamban méretteti meg magát, megajándékozunk napjaink egyik legjobb lovas olvasmányával, Győrffy-Villám András Lovasok könyve című amelyet a helyszínen a szerző dedikálhat is.

Hajrá lovasok, hajrá Székelyföld!

Comments are closed